شاخصه‌های مکتب شهید سید حسن نصرالله

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم و مبلّغ نخبه دفتر تبلیغات اسلامی.

10.22081/jpp.2025.70854.1040

چکیده

خدای متعال مؤمنان صالح را این‌گونه ستایش می‌کند: «فَلْیُقَاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ الَّذِینَ یَشْرُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا بِالْآخِرَةِ وَمَن یُقَاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیُقْتَلْ أَوْ یَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِیهِ أَجْرا عَظِیماً؛[1] پس باید در راه خدا کسانی بجنگند که زندگی دنیا را به آخرت می‌فروشند و کسی که در راه خدا می‌جنگد، اگر کشته شود یا پیروز گردد، به‌زودی پاداشی بزرگ به او خواهیم داد».
شهید سیدحسن نصرالله در ۳۱ اوت ۱۹۶۰ میلادی (نهم شهریور ۱۳۳۹ ش) در محله فقیرنشین «کرنتینا» در شرق بیروت به دنیا آمد. تحصیلات خود را در مدرسه امام المنتظر در بعلبک آغاز کرد و سپس دروس مقدماتی را در حوزه علمیه نجف فراگرفت. پس از آن در درس آیات عظام سیدمحمود هاشمی، سیدکاظم حائری و محمد فاضل لنکرانی در حوزه علمیه قم شرکت کرد. این عالم مجاهد پس از فراگیری علوم اسلامی و جهاد با نفس، به جهاد با دشمن در عرصه میدان و همچنین جهاد تبیین گام نهاد. او بعد از پذیرش دبیر کلی حزب‌الله لبنان در ۱۶ فوریه ۱۹۹۲ (گفتنی است سیدحسن خود از بنیان‌گذاران حزب‌الله بود)، این گروه جهادی را از سطح حزبی معمولی به سطح قدرت منطقه‌ای در جهان تبدیل کرد تا در مسیر الهی، به اعتلای امت اسلامی کمک کند.
آزادسازی جنوب لبنان از اشغال رژیم صهیونیستی، آزادی اسیران لبنانی و پیروزی در جنگ ۳۳ روزه، از جمله حماسه‌آفرینی‌های حزب‌الله در زمان دبیر کلی سید مقاومت بود؛ به همین دلیل، او محبوب‌ترین شخصیت و قدرتمندترین رهبر در جهان عرب و خاورمیانه شناخته شده است.
[1]. نساء: 74.